Ellen Flybäck - hållbarhetskonsult

The who

Ellen Flybäck heter jag och är konsult inom hållbar utveckling, CSR och kommunikation. Företagsnamnet Ellenability har min vän tillika Art Director, Oskar Brogren på Syskonen Brogren kommit på. Det reflekterar min breda bakgrund; jag har sysslat med väldigt många olika saker därav har jag många abilities eller färdigheter på svenska. Men mitt fokus ligger på hållbar affärsutveckling och socialt ansvarstagande, CSR.

Jag är utbildad designingenjör vid University of Manchester med fokus textilt management. Med mer än 10 års erfarenhet från textil produktion och projektledning från bolag som Annsofie Back, Design House Stockholm, Monki och Ellos Group så har jag verktygen och nätverket för att hjälpa organisationer och företag att kick-starta, accelerera eller innovera sitt CSR- och hållbarhetsarbete.

Jag startade Ellenability i mars 2020 – kanske den sämsta tiden att starta företag: mitt under en pågående pandemi. Men det finns nog ingen rätt timing för att starta eget och jag är övertygad om att pandemin kommer att föra med sig omvälvande insikter. Jag tror att den kommer att påskynda den hållbara utveckling som länge skjutits på framtiden i textil- och modebranschen. Konsumenterna blir mer långsiktiga i sina inköp och detaljhandeln behöver både online närvaro och förtydliga sitt fysiska erbjudande i butik. Och där vill jag bidra.

The why

Hållbar affärsutveckling är min motor. Länge har textil- och modebranschen förlitat sig på gamla affärsmodeller och processer och inte vågat förnya sig. Det är min starka övertygelse att det går att driva ett lönsamt bolag med hållbarhet som utgångspunkt i alla delar av verksamheten. 

Jag orubblig i min tro att relationer och relationsbyggande är nyckeln till framgång. Vi lever i ett samhälle som blir allt mer polariserat och där vi möts alldeles för sällan.

The how

Mina tjänster riktar sig till både företag och organisationer samt offentlig förvaltning. Jag arbetar med flera olika typer av uppdrag och kunder, från branschorganisationer och e-handlare till innovations-hubbar och sociala utvecklingsprojekt. Min styrka ligger i projektledning och jag tar gärna rollen som projektledare i kortare och längre projekt inom hållbarhet, CSR och innovation. Hör av dig så berättar jag mer om hur jag kan hjälpa er att börja arbeta mer hållbart och cirkulärt.