Projekt & Uppdrag

Projektledning

Ansvarig projektledare för projektet Mikrofabriker som undersökte om det med hjälp av automation (robotik, digitalisering och ny teknologi) går att skapa lönsam och småskalig textil produktion i Sverige samt nya cirkulära affärsmodeller.

Kund: Science Park Borås

Moderator

Projektet Conditional Design undersökte förutsättningarna för cirkulär design i dagens värdekedjor. Jag organiserade och modererade sluteventet, ett hybrid-event med paneldeltagare och åskådare både digitalt och fysiskt.

Kund: Science Park Borås.

Undervisning

Ansvarig för kursen Hållbar Produktion för studenter som läser till Mönsterkonstruktör. Kursen täcker historik, utveckling och innovation för modeindustrin samt cirkulära och hållbara affärsmodeller och kritiskt granskande av hållbarhetskommunikation.

Kund: Tillskärarakademin Göteborg

Social hållbarhet

Rådgivning kring social hållbarhet i leverantörskedjan. Kontroll av miljöcertifieringar och leverantörer av inredningsprodukter så som mattor, hemtextil, porslin och inredningsdetaljer i Europa och Asien.

Kund: Nordic Nest

Uppstart hållbarhet

Genomlysning av leverantörer i Asien, utvärdering av leverantörskedjan utifrån ett socialt perspektiv. Undersökning av nya material samt hantering av material hos kund. Hållbarhetspolicy samt kommunikation till kunder & leverantörer.

Kund: Nääsgränsgården

Konferencier

Projektet Circular Movement pågick under ett drygt år och investerade i ny teknologi för öka antalet cirkulära affärsmodeller i mode- och textilindustrin. Projektet avslutades med ett event i Do tank center i Borås där jag var konferencier.

Kund: Science Park Borås.